Bluezone Apk преземање 2022 година за Android [Corona Vietnam]

Целиот свет е тешко погоден поради проблемот со пандемијата Корона. Единственото решение за овој проблем се безбедносни мерки на претпазливост, вклучително и носење маска. Со оглед на проблемот, Владата на Виетнам неодамна ја лансираше оваа апликација позната како Bluezone Apk.

Ова е андроид апликација особено развиена која ги фокусира виетнамците. Преку оваа апликација на владата и се овозможува директен контакт со болни лица. Тие се моментално погодени поради проблемот со пандемијата на корона.

Иако владата е активна од првиот ден. Дури и со оглед на проблемот со луѓето, владата ги изгради овие карантински центри. Така, засегнатите луѓе ќе останат одвоени од здравите луѓе и ќе ја минимизираат раширената болест.

По сите овие иницијативи, владата сè уште се грижи за народот на својата земја. И да се продолжи процесот на мониторинг, наложи федералната влада на Виетнам. Министерството за информации и Министерството за здравство ќе го лансираат овој нов мобилен телефон Апликација за пандемија имено Bluezone App.

Преку кој владата може да го следи раздвојувањето на болеста. И направете паметни заклучувања каде што разделбата е на својот врв. Покрај тоа, апликацијата ќе ги предупреди властите да преземат силни мерки за намалување на раздвојувањето на вирусот.

Дури и програмерите го додадоа овој систем за следење GPS во апликацијата. Овој систем за следење GPS ќе и овозможи на владата да го минимизира оптоварувањето на вирусот. И дозволете му на Министерството за здравство да преземе силни активности во одредени области каде што вирусот е максимален.

Повеќе за Bluezone Apk

Оваа андроид апликација е развиена од Министерството за информации на Виетнам во соработка со Одделот за здравство.

Главната цел на развојот на оваа андроид апликација е да се следи раздвојувањето на болеста меѓу населението. И споделете ги најновите информации во врска со мерките на претпазливост.

Главната цел на развојот на оваа апликација е следење на луѓето погодени од КОВИД. Но, инсталирањето на ажурираната верзија на апликацијата Bluezone Corona, исто така, ќе им овозможи на властите да ги споделат најновите информации со заедницата. Покрај тоа, корисниците ќе водат и со најновите видеа.

Каде што се споделуваат различни упатства за вируси. И, исто така, ги сподели различните активности кои можат да го одржат раздвојувањето на вирусот на ниско ниво. Дополнително, владата силно го поучи народот. Да ја инсталираат најновата верзија на Apk во нивните паметни телефони со Android.

Детали за АПК

ИмеБлузон
верзијаv4.2.6
големина54 MB
СоздавачCục Tin há» c hóa, Bá»™ Thông tin và Truyá» n thông
Име на пакетотcom.mic.блуезона
Ценаслободен
Задолжителен Android6.0 и Плус
категоријаапликации - Хит и фитнес

За нивна безбедност, владата побара и инсталирање на апликацијата во други 3 мобилни телефони. Да претпоставиме дека ако член на семејството или во кругот на пријатели, некој ја инсталира апликацијата Bluezone, тогаш тој/таа мора да ја инсталира истата апликација во уште 3 телефони.

Така, употребата и регистрацијата на лицата погодени од COVID ќе се зголемат. И помогнете и на владата да го следи и надгледува нивното население. Владата им вети на своите луѓе дека нема да ги споделуваат нивните лични податоци со трета организација или земја.

Клучни карактеристики на апликацијата

 • Датотеката Апк е бесплатна за преземање од тука со функција за преземање со еден клик.
 • Покрај тоа, мобилните корисници можат да го преземат од Play Store.
 • Apk не поддржува реклами на трети страни.
 • Регистрацијата со апликацијата е задолжителна.
 • Корисникот може да ги вметне неговите/нејзините информации во врска со најновото движење во Apk.
 • Дури и во Apk, постојат неколку упатства за читање.
 • Достапни се и различни видео упатства за гледање.

Снимките на екранот од апликацијата

Како да преземете и користите апликација

Иако во написот веќе споменуваме дека оригиналната Apk-датотека може да се преземе од Google Play Store. Но, со оглед на корисничката помош и удобност, ние исто така успеваме да ја организираме врската за преземање на најновата верзија на нашата веб-страница.

За да ја преземете најновата верзија на Bluezone Apk, кликнете на копчето за врска за преземање дадено во статијата. Откако ќе го притиснете копчето за врска за преземање, преземањето ќе започне автоматски. По преземањето на најновата верзија, следниот чекор процес на инсталација.

 • Прво, лоцирајте ја преземената датотека Apk.
 • Потоа започнете го процесот на инсталација.
 • Дозволете ги Непознатите извори од поставката за мобилен.
 • По завршувањето на процесот на инсталација, одете во менито за мобилни и стартувајте ја апликацијата.
 • Регистрирајте ја вашата сметка обезбедувајќи лични акредитиви.
 • И тука завршува.

Можеби исто така сакате да преземете

Апликација Corona Warn App

Aarogya Setu АПК

Заклучок

Силно им препорачуваме на Виетнамските мобилни корисници да соработуваат со нивната влада. И инсталирајте ја најновата верзија на BlueZone во нивните паметни телефони. Така федералниот лесно ќе ја разбере ситуацијата и ќе ги остави луѓето да се ажурираат со моменталната ситуација.

Превземи линк