Преземање Apk на Коронавилку за Андроид [Предупредувања за Корона]

Секој е загрижен за неговото / нејзиното здравје во врска со проблемот со КОВИД Пандемија. Дури и многу земји на кои им недостигаат капацитети ги лансираа овие мобилни апликации за собирање информации. Истото го стори и тоа што Финска лансираше андроид апликација наречена Koronavilkku Apk.

Иако да ги следите и собирате најновите информации во врска со проблемот со КОВИД пандемија. Различни земји веќе ги лансираа овие мобилни апликации. Кои ќе ги соберат најновите информации, вклучувајќи ја и локацијата на погодените лица.

Како и другите земји, Финска исто така ја започна својата прва апликација за пандемиски COVID. Но, внатре во апликацијата, владата додаде неколку интересни карактеристики. Кои не се достапни за употреба во друга апликација за загриженост за КОВИД.

Обично во Андроид апликации поврзани со COVID. Програмерите ги додадоа овие локации засновани на GPS. Каде што пациентите погодени од КОВИД беа обележани во Google Map. Што ќе му помогне на корисникот да ја добие локацијата на погодените лица со вкупниот број.

Сепак, фокусирајќи се на факторот за грешка, Министерството за здравство на Финска ја додаде оваа опција Bluetooth. Што автоматски ќе овозможи Bluetooth на паметниот телефон, вклучително и GPS. И редовно разменувајте ги информациите каде што патува корисникот или се собира околу луѓе.

Да претпоставиме дека ако сте ја инсталирале апликацијата Коронавилку и ако контактирате со лице кое исто така користи слична апликација. Тогаш двата уреди автоматски ќе ја воспостават оваа врска. И, известете го серверот за вашата интеракција.

Доколку некој од вас се разболи или хоспитализира поради проблем со пандемијата на корона и се најде позитивен на КОВИД. Потоа серверот ќе ги собере информациите и ќе го генерира овој код. Внесете го кодот во вашиот Апликација за пандемија и анонимно ќе го извести корисникот за добивање на Корона.

Што е Koronavilkku Apk

Главната цел на развој на оваа андроид апликација е да обезбеди автентични информации со најновите вести. Иако луѓето можат да пристапат до најновите информации од новинските канали. Поради зафатениот распоред, луѓето не можат да гледаат ТВ-канали.

Затоа, со оглед на нивниот зафатен распоред, програмерите го додадоа овој бројач за новини во апликацијата. Што ќе му помогне на корисникот во однос на добивањето на најновите информации во врска со КОВИД-Болеста. Покрај тоа, за да бидат безбедни информациите за корисникот, експертите користеле воена енкрипција.

Детали за АПК

ИмеКоронавилку
верзија2.4.3 + 1be13a6
големина23.83 MB
СоздавачTerveyden и hyvinvoinnin laitos
Име на пакетотfi.thl.коронахави
Ценаслободен
Задолжителен Android6.0 и Плус
категоријаапликации - Медицински

Сепак, постојат неколку загрижености што ги покажува корисникот при користење на апликацијата. Како што се системот за складирање на податоци и базата на податоци. За време на состанокот, развивачите споменаа дека податоците што се користат за комуникација се чуваат во мобилниот корисник.

И истите податоци автоматски ќе бидат избришани или отстранети по 21 ден. Значи дека корисникот не треба да покажува никаква загриженост во врска со складирање или истекување на податоци. Понатаму, доколку некој корисник ја деинсталира апликацијата, тогаш таа исто така ќе ги отстрани податоците.

Значи, од тука корисниците на мобилна телефонија во Финска лесно можат да погодат колку оваа апликација одговара и одговара. Да добиете информации за ажурирана верзија поврзани со COVID, вклучително и интеракција со погодени лица. Предлагаме нашиот вреден корисник во Финска да ја инсталира апликацијата Коронавилку.

Клучни карактеристики на апликацијата

Иако апликацијата е полна со уникатни карактеристики каде што се достапни различни категории. Кои ги рефлектираат информациите поврзани со COVID за корисниците. Не е можно да се спомене секоја карактеристика овде, но размислете за корисничката помош, ние успеваме да споменеме некои клучни точки овде.

  • Прво, апликацијата е достапна за преземање од тука со одликата за преземање со еден клик.
  • Покрај тоа, тој ќе има пристап до мобилниот GPS и Bluetooth за комуникација.
  • Автоматски ќе воспостави врска со другите блиски корисници користејќи ја истата апликација.
  • Bluetooth ќе генерира и разменува информации автоматски без никакво одобрение.
  • Значи дека корисникот не треба рачно да дава инструкции и да дозволува апликација за комуникација.
  • Зачуваните податоци ќе бидат отстранети по 21 ден.
  • За лесна комуникација, корисничкиот интерфејс на апликацијата е целосно мобилен.
  • Не поддржува реклами на трети страни.
  • Покрај тоа, за пристап до клучните карактеристики, регистрацијата не е неопходна.

Снимките на екранот од апликацијата

Како да ја преземете апликацијата

Ова е официјална апликација во сопственост на Одделот за здравство и благосостојба на Финска. За да ја преземете најновата верзија на Apk Koronavilkku, кликнете на копчето за линк за преземање дадено во статијата. И вашето преземање ќе започне автоматски.

Можеби исто така сакате да преземете

Блузон Апк

Апликација Corona Warn App

Заклучок

За најдобри и ценети информации во врска со КОВИД-Болеста. Им препорачуваме на нашите вредни корисници да ја преземат ажурираната верзија на апликацијата од тука. Корисниците можат да ја преземат оригиналната Apk од тука, како и од Google Play Store.